søndag den 12. april 2009

World Air Games 2009 - større bliver det ikke!

Når ballonholdet i starten af juni spænder traileren for og ruller de 1800 km til Torino i norditalien er det med eet eneste klart mål i sigte - at vinde World Air Games for flyvning i varmluftballon. Men hvordan skal det gå det unge hold, der kun har fløjet sammen siden 2006 og som endnu ikke engang har prøvet kræfterne af i et stævne mod de rigtigt tunge drenge?

Træningen er i gang, opgaverne fordelt og fokus rettet ind mod flyvningerne i Italien. Vi har skaffet nye computere, ny teknologi og der er kommet nye opgaver til holdet, der skal indarbejdes i rutiner - og vinterens "rust" skal bankes af pilot og crew.

World Air Games er vores hidtil største udfordring - det bliver måske endda ikke større. Her bliver det for første gang muligt for os at måle vores færdigheder af mod de bedste piloter i verden - og vores mål er klart: Vi skal vinde!

Nøglen til sejren ligger i vores helt nye tilgang til ballonflyvning. Traditionelt set er konkurrenceflyvning i balloner en dyst mellem enkeltpersoner - piloter. Vi arbejder derimod sammen som et hold og avanceret computerteknologi har muliggjort, at alle 6 personer meget aktivt kan deltage i flyvningen. Pilot og navigatør befinder sig i ballonkurven og er via computere i live-kontakt med resten af crewet, der har løbende taktiske og praktiske opgaver i følgebilen.

Ingen andre har ført holddelen ind i ballonsporten som Team Aurora. Det har virket i Danmark, hvor holdet på kun 3 år er blevet både danske mestre og nr. 1 på rangsliten. Nu skal det vise sig, om vores satsning også giver resultater på internationalt niveau.

Følg med fra den 6. juni 2009 på http://www.wag2009.com/

Ingen kommentarer: