fredag den 5. januar 2007

Find Team Aurora på træningstur

En del af Team Aurora er på træningsophold i det Nordlige Italien. Det foregår på et stævne omkring byen Mondovi. Læs mere om stævnet på dets hjemmeside.

Herhjemme kan vi andre dog alligevel godt følge lidt med. Som en anden Big Brother, kan vi nemlig via internettet følge mandskabet - hvis altså deres GPS og computere er tændt. Team Aurora sender GPS-data, via en teknologi der hedder APRS, som bliver samlet op lokalt og sendt videre ud på internettet. Det betyder at man igennem sin browser kan se hvor både hold og følgebil sidste er "blevet set" af APRS-systemet. Det er faktisk ret spændende...

Hvis du vil være med på en kigger, så gør følgende: Gå ind på hjemmesiden www.gaprs.net. I feltet øverst i venstre hjørne skriver du ballonens kaldenavn OZ6AHL (følgebilen har kaldenavn OZ4AGN). Klik derefter på Search SSID.

Nu kan du på et Google Map, så hvor ballonen sidst er set. Husk at du kan skifte visning til sattelitkort og at du kan zoome ind. Prøv at vente et øjeblik og så klik på Search SSID igen, hvis ballon eller følgebil er i fart, vil du faktisk kunne se både den tidligere og den nye placering på kortet. På den måde kan man, omend lidt klodset, følge med i ruten (klik på billedet):

Men der findes også andre systemer til at holde øje med rekortholdets fremdrift i det sydeuropæiske. Prøv www.the-jensen-dk.net. På siden ses en række indtastningsfelter. Prøv selv at indsætte kaldenavnene i de forskellige felter og se resultatet. Kortene er ikke ligeså gode, men ikke desto mindre...

Er man nu helt varmet op kan man også prøve www.findu.com, hvor der ligeledes er adgang til at søge på de APRS data der er opsamlet i en database og gjort tilgængelige på nettet.

Vi håber på fremover at kunne vise selve sporet for flyvninger tegnet ind LIVE på et Google kort. Men indtil da kan vi da holde øje med Team Aurora i Italien. God vind drenge!

1 kommentar:

Ole Gregersen sagde ...

Jeg skal gøre opmærksom på at Team Aurora nu er tilbage i Danmark med gode resultater i bagagen (måske en post senere om det). Derfor kan de to radioer ikke længere trackes i Italien via APRS. Men er holdet ude og flyve en anden dag, kan den samme metode naturligvis bruges.