torsdag den 16. november 2006

Hvordan "logger" man en rekord?

Een af udfordringerne ved at slå en rekord er, at man efter at have gennemført forsøget skal kunne overbevise sine værste kritikere (og unionens sportsudvalg) om, at det rent faktisk har været udført, at det er dokumenteret ordentligt og at der ikke er blevet snydt.

Holdet benytter en længere række foranstaltninger for at sikre dette.

For det første, at vi har udpeget en rekorddommer, Jørn Vinther, til at sikre at vores planlagte setup vil blive godkendt, hvis vi altså følger det. Her har det været vigtigt at finde en person, der ved en masse om ballonflyvning og som nyder stor respekt i hele ballonsamfundet.

Under forsøget bliver ballonen fulgt af 2 observatører. Reglerne for at blive godkendt som observatør er, at man har en FAI Sportslicens. Kun piloter kan få sådan én. Dertil har vi besluttet, alligevel kun at bruge observatører fra andre flyveunioner, her faldskærmsspringere, for at skabe den nødvendige troværdighed omkring deres uafhængighed.

Een observatør følger med til startstedet og dokumenterer udgangspunktet for rekordforsøget. Herefter skal han have øjenkontakt med ballonen indtil den flyver over vand og ikke længere kan følges. Så lader vi evt. ballonen flyve uden opsyn over vandet men sikrer, at den blive mødt af den anden observatør, der står klar i Jylland. Han skal så følge ballonen til landing.

Forsøget bliver desuden "logget" af 2 stk. elektroniske foranstaltninger, der skal måle på ballonen under hele turen. Instrumentet er en kombination af en GPS og en barograf. GPS'en måler hvert 2. sekund ballonens position og barografen måler ballonens nøjagtige højde. Instrumentet er bygget sådan, at man ikke kan manipulere med de data, den producerer og filen, instrumentet laver, har derfor den nødvendige integritet til at dokumentere selve flyvningen. Læs mere om loggeren her: Om Colibrien

Efter flyvningen hentes filen ud fra loggeren, vi analyserer den på vores computer, observatørerne forklarer hvad de har set undervejs overfor rekorddommeren. Endelig skriver vi en "Redegørelse for Rekordforsøg" (med omkring 20 bilag, kort, dokumenter, tilladelser, ect) som alle underskriver og som vi sender til Sportsudvalget under Dansk Ballonunion.

Og så venter vi bare :)

1 kommentar:

Ole Gregersen sagde ...

Hej Philip og ballonhold.

God vind og tak for en spændende blog - familien Gregersen følger med spænding udviklingen.

Ole G.